Your browser is too old and it is not supported.

Med vidsyn fra Forus, Stavanger

Det er lederutvelgelsesselskapet Visindi som har denne mentale utsikten på Forus. Det passer bra, for selve betydningen av det gammelnorske ordet Visindi er nettopp vidsyn, klokhet og kunnskap.

– Vår visjon er å være det mest anerkjente selskapet innen lederutvelgelse, og å gi rådgivning til ledere og styrer. Anerkjennelse er noe vi får av andre og derfor har vi konstant en positiv utfordring, sier Dag Vevatne som er partner og leder for kontoret på Forus.

Verdiorientert

Han forklarer at Visindi er et verdiorientert selskap som jobber etter fire grunnverdier. – Vi skal være verdiskapende, ikke bare for oss selv men også for kundene. Etterrettelighet er også en viktig verdi, vi må tåle alles øyne på oss og offentlighetens søkelys. Vi vil også være rause i omgang med våre kunder, kandidater og med hverandre, og til sist er vi vidsynte og forsøker å se lenger enn nesetippen, utdyper Vevatne.

Fire store byer

Visindi har eksistert på Forus siden september 2009, da Vevatne sammen med to erfarne kolleger startet opp. Selskapet har også kontorer i Bergen, Trondheim og Oslo. – Det er viktig for oss å være representert i de store byene, det gir oss et større nedslagsfelt og et større utvalg av kandidater. Vi ser blant annet at det er et voksende miljø for olje og gass i Trondheim med Det norske, Statoil, NTNU og Sintefmiljøene, og det sier seg selv at våre kolleger der følger det tettere enn vi klarer i Stavanger-regionen, sier Vevatne.

Diskresjon

Diskresjon er viktig for selskapet, og derfor passer det godt å holde til i Tvillinggården til Trallfa Eiendom i Luramyrveien 40 på Forus. – Mange av de vi tar imot her hos oss ønsker anonymitet og diskresjon, det skal ikke være tydelig hvem de skal besøke. Derfor er bygget perfekt for oss og ikke minst stedet vi holder til, forklarer Vevatne, som mener at Forus er midt i smørøyet.

Midt i alt

– Tilgjengeligheten her er optimal i forhold til potensielle kunder, midt mellom Sandnes og Stavanger. Forus har nærhet til mange av de vi jobber med, enten vi drar ut på besøk eller tar i mot gjester. Dessuten er det kort vei til flyplassen, og vi setter pris på at det tar 10 minutter fra kontoret til Sola.

Livskvalitet på Forus

Vevatne mener at Forus også gir ekstra livskvalitet med muligheter for korte ærend og gode spisesteder som Garcia på golfbanen og Matsalen i Tvedtsenteret. – Det hender jo at vi svinger innom Sabi Sushi på vei hjem fra jobb også, så denne utviklingen på Forus liker jeg godt, sier han og peker ut vinduet mot Sats treningssenter der han har lagt igjen noen liter svette de siste årene.

10.000 intervjuer

I fjor gjennomførte Visindis Forus-kontor 40 ansettelser på ledelsesnivå, og totalt i selskapet ble det loggført 10.000 intervjuer. – Det begynner gjerne med en uformell samtale som leder oss til en god kandidat som blir invitert på et presentasjonsmøte. Derfra kan prosessen starte med dybdeintervjuer, tester og presentasjoner frem til endelig tilbud og ansettelse.

Finne riktig profil

Med seg på Forus-kontoret til Visindi har Vevatne fem kolleger, og de pleier alle seks å være involvert i nye prosesser for finne den beste lederen eller styremedlemmet. Da samles kollegene til høyttenking rundt bordet i kontordelen av lokalene for å få prosessen på skinner. – Da defineres behov og profiler, slik at vi finner frem til en god beskrivelse av den riktige personen til den ledige posisjonen. Deretter begynner undersøkelsene og kartleggingen. For oss er det ikke slik at en kandidat er god eller dårlig. Vi vil finne den riktige kandidaten. Vi vet jo godt at vi passer litt bedre på én hylle enn vi ville gjort på en annen, og det er det vår jobb å bistå med.

Å forstå kundene

Visindi er opptatt av å forstå kundene, selskapet og kulturen. Med det grunnlaget for samhandling med selskaper for å finne riktige kandidater ligger alt til rette for at selskapet er å finne på Forus fremover også.